Wat een toppers zijn deze stoppers met roken!

Op de foto: een aantal van de toppers die de training volgden bij Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg

Het is fijn als je  goed in je vel zit. Het is ook goed voor je werk. Want wie fit is, werkt met plezier. Die is vitaal, minder ziek en kijkt vooruit: (hoe) kan ik mijn werk nog beter doen? Met Ter Steege in Beweging geven we hier invulling aan. Dit doen we aan de hand van de fitcirkel. 

Deze fitcirkel bestaat uit verschillende punten: voeding, beweging, gezonde werkplek, mentale gezondheid en roken en alcohol. Dit voorjaar verdiepten we ons in onze mentale gezondheid door het thema Stress & ontspanning. Ook gaan we aan de slag met het thema voeding. En bewegen doen we regelmatig door de Ter Steege in Beweging activiteiten die we organiseren.

De andere twee punten geven we natuurlijk ook aandacht. Roken en alcohol geven we bijvoorbeeld invulling door op de werkmaatschappijen een coachingstraject aan te bieden om te stoppen met roken. En met succes! Al bij verschillende werkmaatschappijen kozen collega’s om mee te doen aan deze training.

Eind 2022 hebben meerdere medewerkers en  partners van Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg de moed verzameld  om te stoppen met roken. Een hele uitdaging, maar het is ze gelukt. Klasse! Zij zijn nu ruim een halfjaar onderweg. Een mooi moment om nogmaals onze waardering uit te spreken voor hun getoonde inzet én doorzettingsvermogen.

De mensen die meededen aan de training werden begeleid door Nick Vroon van Medipro uit Tiel. Hij verzorgde ook  een training bij De Vree en Sliepen in Tiel. Daar zijn ondertussen ook meerdere mensen gestopt met roken. En ook bij Wildvank Gevelspecialisten, Ter Steege Materieel en Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen zijn er mensen gestart en zelfs al gestopt met roken. Een mooi resultaat!

Ter Steege is een opleider

We zien het als onze taak om de opleiding en ontwikkeling van mensen te stimuleren. Binnen onze Groep krijgt gemotiveerd talent alle kansen om zich optimaal te ontplooien. Daarnaast zijn we actief betrokken bij een goede aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Dit doen we onder meer via onze TopS Traineeships voor Hbo’ers, via een convenant met Saxion Hogescholen en door te fungeren als leerbedrijf.