Vernieuwende steigeroplossingen voor de medewerkers van Wildvank Gevelspecialisten

Optimale veiligheid staat bij Wildvank Gevelspecialisten op de eerste plaats. Zeven medewerkers haalden bij Bouwradius hun diploma Monteur Steigerbouw met persoonscertificaat en voldoen zo aan alle wet- en regelgeving.

“Nieuwe regels en innovatie maakten de training noodzakelijk”, zegt projectleider Sander Ligtenberg. “Veel steigers worden voor ons gebouwd. Dan is het extra belangrijk dat onze mensen die steigers goed kunnen beoordelen en zijn gemachtigd ze goed of af te keuren. We hebben via Bouwradius bij het OpleidingsCentrum Twente in Rijssen het complete pakket gedaan: een dag theorie, een dag praktijk en een examendag. Iedereen was behoorlijk enthousiast. Dat hadden we eerlijk gezegd niet gedacht. De trainers gaven ook aan dat onze mensen zeer gemotiveerd waren.”

Innovatieve oplossingen

“In de renovatie is niets standaard”, vult directeur Otto Koops aan. “Vaak moet je bij de bouw van steigers tot bijzondere constructies komen. In de training is veel gediscussieerd om in de uitvoering tot betere en vernieuwende oplossingen te komen die aan alle regels voldoen. Er wordt nu beter nagedacht over details. Dat leidde tot diverse eyeopeners waar we in de praktijk veel plezier van gaan krijgen.”

Passend aanbod

Wildvank Gevelspecialisten schenkt veel aandacht aan scholing van de 43 personeelsleden. In functioneringsgesprekken wordt individueel gekeken wat mensen zelf interessant vinden en past binnen het bedrijf. Het gaat dan om onderwerpen als renovatie en restauratie, verwerken van materialen als lood, kitten, betontechniek, kennis van bouwtechniek en computertrainingen. “Bouwradius heeft voor ons een passend aanbod”, zegt Sander Ligtenberg. “De manier van werken en de service passen bij ons. Binnenkort zitten we aan tafel om te bespreken wat er nog meer mogelijk is.”

 

Lees nu: ons Duurzaamheidsverslag 2023!

Ter Steege is een opleider

We zien het als onze taak om de opleiding en ontwikkeling van mensen te stimuleren. Binnen onze Groep krijgt gemotiveerd talent alle kansen om zich optimaal te ontplooien. Daarnaast zijn we actief betrokken bij een goede aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Dit doen we onder meer via onze TopS Traineeships voor Hbo’ers, via een convenant met Saxion Hogescholen en door te fungeren als leerbedrijf.