Ter Steege Groep bondgenoot laaggeletterdheid

Op dinsdag 8 september is het Taalpunt geopend in de Bibliotheek in Rijssen. Dit is de start van een gemeentebrede aanpak van laaggeletterdheid. Het Taalpunt is voor alle inwoners van Rijssen-Holten die op de één of andere manier moeite hebben met lezen of schrijven.

Eén op de negen volwassen Nederlanders is laaggeletterd. Met lezen en schrijven hebben zij grote problemen. Een brief van het consultatiebureau of woningcorporatie lezen, het kopen van een treinkaartje of internetbankieren lukt vaak niet. Net als het invullen van een formulier, een e-mail schrijven of kunnen voorlezen aan (klein)kinderen. Hun wereld is kleiner dan die van mensen die wel goed kunnen lezen en schrijven.

Als Ter Steege Groep ondersteunen wij van harte dit initiatief van o.a. de gemeente Rijssen – Holten en ViaVie Welzijn in de strijd tegen laaggeletterdheid. Taal is de sleutel tot groei. Dat geldt niet alleen voor individuen, maar ook voor een organisatie. Een organisatie kan alleen groeien als de mensen groeien.

Om te werken aan een geletterd Rijssen-Holten hebben we elkaar nodig. En dat past goed bij ons motto Maatschapwij, want de maatschappij, dat zijn wij!

Lees nu: ons Duurzaamheidsverslag 2023!

Ter Steege is een opleider

We zien het als onze taak om de opleiding en ontwikkeling van mensen te stimuleren. Binnen onze Groep krijgt gemotiveerd talent alle kansen om zich optimaal te ontplooien. Daarnaast zijn we actief betrokken bij een goede aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Dit doen we onder meer via onze TopS Traineeships voor Hbo’ers, via een convenant met Saxion Hogescholen en door te fungeren als leerbedrijf.