Ter Steege brengt bevrijdingsvuur naar Apeldoorn en Rijssen

Een jaarlijks terugkerend event: de Nationale Bevrijdingsvuurestafette van 4 op 5 mei. In Wageningen komen sporters uit heel Nederland samen om het Bevrijdingsvuur op te halen en te verspreiden door heel het land. Ter Steege brengt dit jaar het vuur via Apeldoorn naar Rijssen.

Op donderdagavond 4 mei stappen zo’n 30 medewerkers van Ter Steege Groep vanuit Rijssen en Apeldoorn in de bus naar Wageningen. Om 00:30 uur start de groep aan een estafetteloop, waar zij om de beurten het bevrijdingsvuur dragen en naar Apeldoorn en Rijssen brengen.

Naadloos

Rieneke Leusink – Ter Steege, HR- en Marketing Manager en een van de kartrekkers van het vitaliteitsprogramma Ter Steege in Beweging, vertelt: “We hebben als werkgever de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers hoog in het vaandel staan. Dit betekent dat we ons focussen op een goede werkomgeving, werkplezier en een gezonde levensstijl. Om daar invulling aan te geven, doen we onder andere regelmatig mee aan sportactiviteiten door heel het land. Zo zijn we ook bij de Bevrijdingsloop gekomen: met elkaar de nacht door sporten om het vuur vanuit Wageningen naar Apeldoorn en Rijssen te brengen. Daarnaast vinden we het ook mooi om zo bij te dragen aan het herdenken en vieren van onze vrijheid. Dit evenement sluit dus naadloos aan bij ons bedrijf.”

De sporters wisselen elkaar af met wandelen, fietsen en hardlopen. Om 4:00 uur bereiken ze  het kantoor van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn, van waar ze hun weg vervolgen richting Rijssen.

Ceremonie

Op 5 mei om 9:00 komt de groep aan bij de Schildkerk in Rijssen, waar de sporters het bevrijdingsvuur overhandigen aan de Gemeente Rijssen-Holten. Speciaal voor de gelegenheid is er een ceremonie op touw gezet in samenwerking met het herdenkingscomité. De ceremonie is voor iedereen toegankelijk. Rieneke: “Het lijkt ons een hele bijzondere ervaring. We kijken er enorm naar uit!”

Ter Steege is een opleider

We zien het als onze taak om de opleiding en ontwikkeling van mensen te stimuleren. Binnen onze Groep krijgt gemotiveerd talent alle kansen om zich optimaal te ontplooien. Daarnaast zijn we actief betrokken bij een goede aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Dit doen we onder meer via onze TopS Traineeships voor Hbo’ers, via een convenant met Saxion Hogescholen en door te fungeren als leerbedrijf.