School verlaat Ketelhuis Op de Bleek Eibergen

Het tijdelijk gebruik van het Ketelhuis in de wijk Op de Bleek eindigde op vrijdag 20 mei. Tijdens deze dag legden leerlingen de laatste hand aan hun eigengemaakte zeepkist. Met deze zeepkist doen de leerlingen 3 juni aanstaande mee aan een race tussen de Prins Bernardstraat in Eibergen naar de Parallelweg in Neede. De race staat daarmee symbool voor de verhuizing van het beroepsonderwijs dat na 75 jaar Eibergen verlaat.

Vmbo-leerlingen van de Assink-locatie Prins Bernharstraat in Eibergen maakten sinds augustus 2014 gebruik van het Ketelhuis in de wijk Op de Bleek voor hun kunst- en technologieprojecten. Vanwege het cultuurhistorische karakter leende dit gebouw zich uitstekend voor de creatieve ontplooiingen van de leerlingen. In het pand werden incidentele projecten georganiseerd zoals een markthal en de bouw van zeepkisten.

Door het tijdelijk gebruik van het oude fabrieksgebouw door de vmbo leerlingen, werd verdere achteruitgang van het pand voorkomen. De bijdrage van Ter Steege is daarnaast gericht om kinderen al vroeg met architectuur en techniek in aanraking te brengen.

Nu het tijdelijk gebruik eindigt wordt er nagedacht over een permanente invulling.

 

Lees nu: ons Duurzaamheidsverslag 2023!

Ter Steege is een opleider

We zien het als onze taak om de opleiding en ontwikkeling van mensen te stimuleren. Binnen onze Groep krijgt gemotiveerd talent alle kansen om zich optimaal te ontplooien. Daarnaast zijn we actief betrokken bij een goede aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Dit doen we onder meer via onze TopS Traineeships voor Hbo’ers, via een convenant met Saxion Hogescholen en door te fungeren als leerbedrijf.