Samen fietsen op de duofiets

Afgelopen zaterdag vond de Ronde van Overijssel plaats. Een mooie kans voor onze collega Willem van den Belt van Reginox om de duofiets te promoten. Willem van den Belt (vader van een zoon met een verstandelijke beperking): ‘We zouden graag zien dat fietsen die bij andere zorginstellingen staan ook meer gebruikt gaan worden. De gift is ook bedoeld om dit gebruik te stimuleren. Mensen die zich aanmelden als vrijwilliger kunnen dan ook ingezet worden bij andere instellingen. Wij vinden het belangrijk dat mensen die nu eenzaam zijn weer lekker kunnen fietsen in de buitenlucht’.

Dit doet Willem niet alleen. Samen met zorg- en welzijnsorganisaties ZorgAccent/Dagbesteding Stadskwartier, Stichting EvenMens en ViaVieWelzijn stond Willem afgelopen zaterdag, tijdens de Ronde van Overijssel, op het Europaplein in Rijssen om de duofiets te promoten. Iedereen in de gemeente Rijssen-Holten die van fietsen houdt en dit niet meer zelfstandig kan doen, kan geheel vrijblijvend kennismaken met de duofiets en zich laten informeren over de mogelijkheid deze fiets te gebruiken.

 Fietst u graag een blokje om?

Wie fietst er nou niet graag een blokje om en hoe vervelend is het als je dat niet meer op eigen kracht kunt doen! Een duofiets biedt dan uitkomst. Het is een fiets waarop twee personen naast elkaar zitten en samen met trapondersteuning kunnen gaan fietsen. Woonzorg- en dagbesteding locatie Stadskwartier in Rijssen is in het bezit  van een duofiets en heeft het streven de fiets ook beschikbaar te stellen aan ouderen in de gemeente Rijssen-Holten die er graag nog met de fiets op uit willen maar dit niet meer zelfstandig kunnen doen. Dit geldt dus ook voor mensen die niet deelnemen aan de dagbesteding.

Fietsvrijwilligers

Dagbesteding het Stadskwartier is op zoek naar vrijwilligers die samen met cliënten een rondje wil fietsten. Leeftijd, geslacht en opleiding zijn niet van belang! Het enige wat belangrijk is dat iemand affiniteit heeft met de oudere medemens met een beschadigd brein en/of een lichamelijke beperking.

Samen fietsen: ook met vier personen

Om het mogelijk te maken om met meer mensen te fietsen, willen de samenwerkende organisaties ook aandacht vragen voor de vierpersoonsfiets. Hiervoor zijn giften van harte welkom.

Ter Steege is een opleider

We zien het als onze taak om de opleiding en ontwikkeling van mensen te stimuleren. Binnen onze Groep krijgt gemotiveerd talent alle kansen om zich optimaal te ontplooien. Daarnaast zijn we actief betrokken bij een goede aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Dit doen we onder meer via onze TopS Traineeships voor Hbo’ers, via een convenant met Saxion Hogescholen en door te fungeren als leerbedrijf.