Reginox FSC gecertificeerd

Reginox is inmiddels al jaren FSC gecertificeerd. Het FSC certificaat (Forest Stewardship Council) geeft aan dat in een bedrijf gebruikt hout (en ook papier, etc) afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos volgens normen voor milieu (duurzaam), sociale omstandigheden en economie.

Een paar voorbeelden

Natuurbelangen:

  • In bossen met grote natuur- en cultuurwaarden wordt niet geoogst;
  • Na de houtoogst krijgt het bos de kans zich te herstellen.

Sociale aspecten:

  • Bosarbeiders genieten goede arbeidsomstandigheden voor wat betreft werktijden, loon, veiligheid en training.

Economische belangen:

  • Een FSC-gecertificeerd bedrijf biedt werkgelegenheid en levert inkomsten op. Het versterkt daarmee de lokale economie;
  • Een gezonde bedrijfsvoering, gericht op continuïteit, stimuleert de lokale bevolking tot het behouden van het bos.

Het internationale, onafhankelijke FSC-keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Het FSC keurmerk is wereldwijd het bekendste keurmerk voor verantwoord bosbeheer.

Onze klanten krijgen zo de zekerheid dat het gekochte product uit verantwoord beheerde bossen afkomstig is. Zo draagt Reginox direct bij aan de bescherming van wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.

Ter Steege is een opleider

We zien het als onze taak om de opleiding en ontwikkeling van mensen te stimuleren. Binnen onze Groep krijgt gemotiveerd talent alle kansen om zich optimaal te ontplooien. Daarnaast zijn we actief betrokken bij een goede aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Dit doen we onder meer via onze TopS Traineeships voor Hbo’ers, via een convenant met Saxion Hogescholen en door te fungeren als leerbedrijf.