Handen in elkaar voor betere leefomstandigheden in Gambia

Iets geven is altijd leuker dan iets ontvangen. Daarom laat De Vree en Sliepen een aandenken achter bij elk opgeleverd project. Als aandenken in Heerewaarden steunt De Vree en Sliepen, samen met verschillende ketenpartners, de bouw van een keuken- en sanitair gebouw op een compound in Gambia, een initiatief van Gerda Vissers.

Toen de bouw van 38 woningen in Heerewaarden in de laatste fase beland was, ontving De Vree en Sliepen een brief van een van de bewoonsters van Heerewaarde. Gerda Vissers komt al meer dan 10 jaar in Gambia. In 2014 heeft zij, samen met haar man, “Stichting Handen In Elkaar Voor Gambia” opgericht.

Gerda is al jaren betrokken bij een compound van ongeveer 35 mensen in Gambia. Voorzieningen zijn er eigenlijk niet. Koken gebeurt op een vuurtje op de grond, het toilet is niet veel meer dan een gat in de grond en de douche bestaat uit een paar roestige golfplaten.

Om de leefomstandigheden van de bewoners te verbeteren, maakte Gerda een plan. Ze liet een tekening maken voor een keuken- en sanitair gebouw en liet de kosten berekenen. Om een keuken- en sanitair gebouw te realiseren had ze €3950 nodig. De vraag voor een donatie om dit plan te realiseren, kwam bij De Vree en Sliepen terecht.

De Vree en Sliepen legde deze vraag neer bij de ketenpartners die betrokken zijn bij de bouw van de woningen in Heerewaarden. Samen hebben zij een bedrag van €4000 ingezameld. Genoeg om de twee units op te bouwen!

Gerda vertrekt deze maand al naar Gambia om daar samen met een aannemer en de bewoners van de compound te starten met de bouw van het keuken- en sanitair gebouw.

Teunis van Voorthuizen van De Vree en Sliepen vertelt: “Wij zijn dagelijks bezig met het vergroten van de leefbaarheid in de steden en dorpen in Nederland. Het mooie is dat wij met deze actie ook ergens anders in de wereld de leefomstandigheden kunnen verbeteren en echt een verschil kunnen maken voor de mensen op de compound.”

Ter Steege is een opleider

We zien het als onze taak om de opleiding en ontwikkeling van mensen te stimuleren. Binnen onze Groep krijgt gemotiveerd talent alle kansen om zich optimaal te ontplooien. Daarnaast zijn we actief betrokken bij een goede aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Dit doen we onder meer via onze TopS Traineeships voor Hbo’ers, via een convenant met Saxion Hogescholen en door te fungeren als leerbedrijf.