Gered gereedschap: oud gereedschap krijgt nieuw leven in Afrika

Een botte zaag of een kapotte boormachine, ze verdwijnen meestal bij het afval. Terwijl vakmensen en technische leerlingen in Afrika er, na een opknapbeurt, vaak nog veel aan hebben. Gered Gereedschap geeft haperende machines een nieuw leven geeft zo mensen in ontwikkelingslanden een kans op een bestaan als bijvoorbeeld timmerman.

In iedere Bouwmaat-vestiging vind je nu een inleverpunt. Met het geredde gereedschap en de projecten van Gered Gereedschap zijn al 1.300 organisaties ‘gered’ en 75.000 werkplekken gecreëerd.

Bouwmaat helpt niet alleen een handje mee door oud gereedschap in te zamelen, maar ook door per verkocht gereedschap in november een euro te hebben gedoneerd aan de stichting.

Help mee inzamelen: breng je oude gereedschap naar Bouwmaat

Doe ook mee! Kijk eens in je schuur of je berging of je nog gereedschap over hebt. En lever het in! Je kunt terecht bij alle vestigingen van Bouwmaat in Nederland. Daarnaast heeft Gered Gereedschap nog zo’n 400 andere inzamelpunten. Kijk voor een inzamelpunt bij jou in de buurt op: geredgereedschap.nl/inzamelpunten.

Recycling – Gooi niet weg, maar lever in!

Daarnaast is het nu ook mogelijk om TL buizen, lampen, cartridges en batterijen in te leveren bij de Bouwmaat-vestiging.

Praktische informatie, zoals wat voor soort gereedschap wordt ingezameld, vind je op de site van Gered Gereedschap: https://www.geredgereedschap.nl/waar-vind-je-ons/welk-gereedschap/.

Ter Steege is een opleider

We zien het als onze taak om de opleiding en ontwikkeling van mensen te stimuleren. Binnen onze Groep krijgt gemotiveerd talent alle kansen om zich optimaal te ontplooien. Daarnaast zijn we actief betrokken bij een goede aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Dit doen we onder meer via onze TopS Traineeships voor Hbo’ers, via een convenant met Saxion Hogescholen en door te fungeren als leerbedrijf.