GAMMA Rijssen steekt handen uit de mouwen voor NL doet

Op zaterdag 11 maart jl. heeft GAMMA Rijssen zich,  zoals elk jaar,  weer ingezet voor NLdoet.

Voorgaande jaren kwam GAMMA Rijssen in actie voor ouderen en kinderen, dit jaar is  gekozen voor de natuur!

Een groot aantal vrijwilligers met o.a. Ronald Lankamp en Jörgen Vermaas van GAMMA Rijssen verzamelden zich in Holten. Samen zijn ze de prachtige Sallandse Heuvelrug ingelopen, om na 10 minuten aan te komen bij een heideveld. De ene kant van het heideveld was goed onderhouden, de andere kant was duidelijk  minder onderhouden,  daarin stonden veel berkenboompjes die het heideveld deden verbleken.

Het doel was  deze boompjes om te zagen om daarmee het heideveld in stand te houden.  De heide biedt leefruimte aan talloze dieren. De stichting Duurzaam Holten houdt hier zicht op en zij gaan twee keer per jaar verschillende heidevelden in om deze leefruimte voor dieren in stand te houden.

Het was een prachtige ochtend en de vrijwilligers hebben veel boompjes kunnen omzagen. Dit gebeurde met de hand en niet gemotoriseerd. Op die manier werden de dieren niet gestoord aan het begin van het broedseizoen. Nadat de boompjes waren omgezaagd, werden ze aan de rand van het bos gelegd, zodat er een duidelijk contrast ontstond tussen de heidevelden en het bos.

Na drie uur zagen, zag het heideveld er al heel anders uit en had iedereen een voldaan gevoel. Wij zijn er trots op  dit samen gerealiseerd te hebben. Ook Stichting Duurzaam Holten en Staatsbosbeheer waren zeer dankbaar.

Op naar volgend jaar! Op naar een nieuwe klus!

 

Ter Steege is een opleider

We zien het als onze taak om de opleiding en ontwikkeling van mensen te stimuleren. Binnen onze Groep krijgt gemotiveerd talent alle kansen om zich optimaal te ontplooien. Daarnaast zijn we actief betrokken bij een goede aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Dit doen we onder meer via onze TopS Traineeships voor Hbo’ers, via een convenant met Saxion Hogescholen en door te fungeren als leerbedrijf.