Fijnproeven in Twente

De decembermaand is de maand welke zich kenmerkt door het gezellig samenzijn met vrienden of familie. Het samenzijn vindt veelal plaats aan tafel waar wordt gegeten en gedronken. Niet iedereen is in de positie om dit eten en drinken te kopen. De Voedselbank is er voor mensen die om uiteenlopende redenen zodanig in (financiële) problemen zijn geraakt, dat zij geen of onvoldoende geld hebben om voedsel te kopen. De voedselbank zamelt gratis voedsel in waaruit voedselpakketten worden samengesteld. Een heel mooi en dankbaar initiatief dat iedere vorm van ondersteuning uitstekend kan gebruiken.

Dit prachtige goede doel is de aanleiding voor het uitbrengen van het boek Fijnproeven in Twente. Het boek Fijnproeven in Twente is een verrassend en veelzijdig kookboek dat wordt uitgegeven door JCI Hengelo en is samengesteld door restaurants, chef-koks en leveranciers van streekproducten uit Twente. Het boek geeft een kijkje in de keuken van de Twentse culinaire top. Twintig restaurants worden op een fraaie wijze gepresenteerd en elke chef-kok geeft een eigen recept prijs. Daarnaast komt een aantal streekproducten aan bod. Fijnproeven in Twente is een kookboek+, want naast de recepten van de heerlijke gerechten, dient het boek als een leidraad voor elke fijnproever die in Twente aan z’n trekken wil komen.

Dit boek is te koop en de opbrengsten van het boek gaan naar het goede doel, hoe toepasselijk ook: voedselbanken uit regio Twente! Met de aankoop van een aantal van deze boeken, steunt Ter Steege Bouw Vastgoed, onderdeel van Ter Steege Groep, de Voedselbank Midden Twente en Voedselbank Enschede/Haaksbergen. Het draagt bij aan de continue uitgavenstroom voor transport, koeling, huisvesting en om de groter wordende doelgroep te kunnen bekostigen

Ter Steege is een opleider

We zien het als onze taak om de opleiding en ontwikkeling van mensen te stimuleren. Binnen onze Groep krijgt gemotiveerd talent alle kansen om zich optimaal te ontplooien. Daarnaast zijn we actief betrokken bij een goede aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Dit doen we onder meer via onze TopS Traineeships voor Hbo’ers, via een convenant met Saxion Hogescholen en door te fungeren als leerbedrijf.