Fietsen op kantoor

Vitale medewerkers zitten beter in hun vel en zijn productiever, maar hoe bereik je dat? Daar hebben wij, dankzij Work Dynamic, iets op gevonden: Fietsen op kantoor!

Hoofdpijn na een dag werken, een zere rug en een vermoeid gevoel. Herkenbaar voor mensen met een kantoorbaan. Hoe dit komt? Door de hele dag te zitten, gaat je lichaam in slaapstand. Je hebt een verminderde concentratie, bent minder creatief en erg vermoeid na een dag werken.

Wat helpt? Genoeg beweging en een actieve zithouding. Want beweging en een actieve zithouding, zorgen voor vitale medewerkers.

Fitte medewerkers

Work Dynamic zet zich in voor fitte medewerkers die aan het werk zijn in een dynamische omgeving. Ze kijken mee en gaan op zoek naar de best passende oplossing. Voor Ter Steege kwamen ze uit op fietsen tijdens het werk.

Tot ongeveer juli 2018 draaien we een pilot met 10 collega’s, verspreid over alle verschillende bedrijven van Ter Steege. Bij Ter Steege Handel worden de fietsen ingezet als flexplekken. De andere collega’s hebben allemaal een verstelbaar bureau en een fiets gekregen. Deze collega’s kunnen dus zittend, staand en fietsend aan de slag!

300 kilometer

En gefietst wordt er! Sommige collega’s halen met gemak 300 kilometer in de maand, dat is al gauw 15 kilometer op een dag. Via een app is de afstand, het aantal uur op de fiets en het aantal verbrande calorieën bij te houden.

Dus wie weet, zitten we na de zomer niet meer op kantoor, maar vind je ons staand of fietsend!

Ter Steege is een opleider

We zien het als onze taak om de opleiding en ontwikkeling van mensen te stimuleren. Binnen onze Groep krijgt gemotiveerd talent alle kansen om zich optimaal te ontplooien. Daarnaast zijn we actief betrokken bij een goede aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Dit doen we onder meer via onze TopS Traineeships voor Hbo’ers, via een convenant met Saxion Hogescholen en door te fungeren als leerbedrijf.