Bouwmaat Gouda werkt mee aan “The Wall of Connection”

Eind maart werd de eerste muur van “Let’s colour the wall of connection” geverfd. 100 studenten van het Alberda College in Rotterdam en de organisatie Masterpeace trapten dit internationale project af met het kleuren van de muur voor het collegegebouw aan de Rosestraat.

Overal ter wereld worden muren gebouwd die mensen van elkaar scheiden. Dit initiatief van Masterpeace is er juist op gericht om samen kleur te geven aan muren om ons heen en mensen van iedere achtergrond zo met elkaar te verbinden. Wereldwijd worden op deze manier meer dan 100 verschillende kleurprojecten gestart.

De studenten begonnen op feestelijke wijze met het verven van hun muur. Het ontwerp was al op de muur aangebracht dus kon er een goede start gemaakt worden met de kleurrijke patronen. Onder toeziend oog van mede studenten, docenten en media werd er direct een hoop werk verzet. Het project is een samenwerking tussen Masterpeace en Akzo Nobel. Bouwmaat Gouda heeft in de voorbereidingen bijgedragen in het voorzien van materialen, waaronder dekzeilen en andere attributen.

Vervolgens vond de openingsceremonie plaats. Minister Ronald Plasterk gaf het officiële startsein, waarna ook sprekers van de gemeente Rotterdam, Akzo Nobel en Masterpeace het woord namen om samen met de studenten van het Alberda College te verduidelijken waar het project voor staat en waarom het creëren van kleurrijke verbinding zo belangrijk is in de totstandkoming van dit project. Deze muur is de eerste van maar liefst 100 muren die op deze wijze gekleurd gaan worden en in totaal wordt dit in 40 landen voortgezet.

Wij zijn trots dat wij, Bouwmaat Gouda, ons steentje konden bijdragen en wensen Masterpeace heel veel succes met het project!

 

 

 

Ter Steege is een opleider

We zien het als onze taak om de opleiding en ontwikkeling van mensen te stimuleren. Binnen onze Groep krijgt gemotiveerd talent alle kansen om zich optimaal te ontplooien. Daarnaast zijn we actief betrokken bij een goede aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Dit doen we onder meer via onze TopS Traineeships voor Hbo’ers, via een convenant met Saxion Hogescholen en door te fungeren als leerbedrijf.