Twentse Techniek week voor groep 8 leerlingen

Begin april van dit jaar is de eerste Twentse Techniek week van start gegaan. De Twentse Techniek week is een initiatief van de Stichting Zwaluwstaarten. Deze stichting is ontstaan in 2001op initiatief van het basisonderwijs in de gemeente Hof van Twente, training en adviescentrum voor de bouwwereld Bouwradius, OCT Rijssen en Go Infra Harderwijk.

In 2002 is er een werkgroep opgericht met onderwijsmensen van de openbare scholen uit Goor en de PABO Edith Stein.

Het doel van de stichting is om basisschoolleerlingen op een leuke manier kennis te laten maken met techniek. Dit gebeurt onder andere door leskisten die door basisscholen aangevraagd kunnen worden, maar ook door de Twentse Techniek week.

Deze techniekweek is door de stichting Zwaluwstaarten in samenwerking met het bedrijfsleven en de techniekopleidingen in Rijssen tot uitvoering gebracht.

Tijdens de Twentse Techniek week zijn er ruim 900 leerlingen van 33 basisscholen een dagdeel druk bezig geweest bij de twee grootste opleidingscentra in Twente. REMO en OCT.

Door onder andere de ‘Technobiel’, Science on Tour’ en verschillende opdrachten, zoals een timmerwerkstuk en een metaalopdacht, konden de leerlingen zien en beleven hoe leuk techniek is en wat je er allemaal mee kunt doen.

Ter Steege Bouw Vastgoed heeft als ‘voortrekker’ samen met installatiebedrijf Van Dam en Voortman Steel Group intensief meegewerkt aan dit project.

Mede door hulp van veel vrijwilligers, de mooie locatie en sponsoring vanuit het bedrijfsleven is deze week een groot succes geworden, wat hopelijk de komende jaren kan worden herhaald en mogelijk worden uitgebreid naar meerdere gemeentes.

Ter Steege is een opleider

We zien het als onze taak om de opleiding en ontwikkeling van mensen te stimuleren. Binnen onze Groep krijgt gemotiveerd talent alle kansen om zich optimaal te ontplooien. Daarnaast zijn we actief betrokken bij een goede aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Dit doen we onder meer via onze TopS Traineeships voor Hbo’ers, via een convenant met Saxion Hogescholen en door te fungeren als leerbedrijf.