Wat een toppers zijn deze stoppers met roken!

Op de foto: een aantal van de toppers die de training volgden bij Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg

Het is fijn als je  goed in je vel zit. Het is ook goed voor je werk. Want wie fit is, werkt met plezier. Die is vitaal, minder ziek en kijkt vooruit: (hoe) kan ik mijn werk nog beter doen? Met Ter Steege in Beweging geven we hier invulling aan. Dit doen we aan de hand van de fitcirkel. 

Deze fitcirkel bestaat uit verschillende punten: voeding, beweging, gezonde werkplek, mentale gezondheid en roken en alcohol. Dit voorjaar verdiepten we ons in onze mentale gezondheid door het thema Stress & ontspanning. Ook gaan we aan de slag met het thema voeding. En bewegen doen we regelmatig door de Ter Steege in Beweging activiteiten die we organiseren.

De andere twee punten geven we natuurlijk ook aandacht. Roken en alcohol geven we bijvoorbeeld invulling door op de werkmaatschappijen een coachingstraject aan te bieden om te stoppen met roken. En met succes! Al bij verschillende werkmaatschappijen kozen collega’s om mee te doen aan deze training.

Eind 2022 hebben meerdere medewerkers en  partners van Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg de moed verzameld  om te stoppen met roken. Een hele uitdaging, maar het is ze gelukt. Klasse! Zij zijn nu ruim een halfjaar onderweg. Een mooi moment om nogmaals onze waardering uit te spreken voor hun getoonde inzet én doorzettingsvermogen.

De mensen die meededen aan de training werden begeleid door Nick Vroon van Medipro uit Tiel. Hij verzorgde ook  een training bij De Vree en Sliepen in Tiel. Daar zijn ondertussen ook meerdere mensen gestopt met roken. En ook bij Wildvank Gevelspecialisten, Ter Steege Materieel en Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen zijn er mensen gestart en zelfs al gestopt met roken. Een mooi resultaat!

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.