Uitgebreide managerskeuring voor directies en leidinggevenden

In onze visie hecht Ter Steege belang aan het welzijn en welbevinden van onze medewerkers. Vanuit ons MVO-beleid richten wij ons op de duurzame inzetbaarheid van mensen.

Daarom hebben directies en managers van Ter Steege Groep onlangs een uitgebreide medische keuring ondergaan. Deze keuring is speciaal afgestemd op deze groep medewerkers die intensieve werkdagen maken met een hoge psychische belasting.

Naast een uitgebreid onderzoek naar lichaamsfuncties en bloedwaardes, werd ook de conditie van de deelnemers getest. Iedere deelnemer ontving na afloop in een individueel rapport de uitslagen van het onderzoek. Daarnaast werden ze in de gelegenheid gesteld om naar aanleiding van de uitslagen contact op te nemen met de arts, de fysiotherapeut of een lifestylecoach.

Het onderzoek geeft een goede indicatie van de gezondheid en leefwijze van de medewerkers en helpt hen bewust te worden van de samenhang tussen werk en gezondheid. Fitte en sportieve medewerkers zijn statistisch gezien minder ziek en presteren over het algemeen beter.

Opvallend positief in deze groep is dat er geen enkele zware roker tussen zit. Als het gaat om bewegen en sporten is er nog wel winst te boeken. Dit geldt trouwens lang niet voor alle deelnemers. Ter Steege stimuleert medewerkers zoveel mogelijk om ’te bewegen’. De sportevenementen die Ter Steege ondersteunt, zoals de Rijsserbergloop en de Triathlon in Holten, dragen hier zeker hun steentje aan bij. En wat ook helpt is dat directies hier zelf het goede voorbeeld geven!

 

 

Lees nu: ons Duurzaamheidsverslag 2023!

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.