Ter Steege in Beweging: festival voor goed voelen én goed doen

Afgelopen zaterdag organiseerde Ter Steege Groep het ‘Ter Steege in Beweging Festival’ bij Outdoors Holten. Een dag vol sport, spel en beweging voor de medewerkers en hun gezinnen.

Fit en vitaal

“Een fantastische dag vol sportiviteit en gezelligheid,” zo kijkt de organisatie terug op deze energieke dag, waar in totaal maar liefst zo’n 500 mensen aan deelnamen. HR-manager Rieneke Leusink – ter Steege: “Met onze medewerkers doen we al jaren mee aan diverse sportevenementen, zoals de Triatlon, Rijsserbergloop, etc. Die initiatieven zijn in de loop der jaren opgenomen in een compleet vitaliteitsprogramma voor bewegen en leefstijl: Ter Steege in Beweging. Dit varieert van voorlichting over gezond eten, fruit op de werkplek, deelname aan sportieve activiteiten tot een week waarin we medewerkers motiveren om zeven uur per nacht te slapen. Kortom, een totaalpakket om meer te bewegen en je gezonder, fitter en zelfverzekerder te voelen. Want als je goed in je vel zit, werk je met nog meer plezier.” En dat werpt zijn vruchten af. Bij het bedrijf is inmiddels een heuse ’flow’ ontstaan van mensen die zich bewust worden van hun eigen fitheid. Ter Steege Groep werd in maart 2022 uitgeroepen tot het ‘fitste bedrijf van Twente’.

Elk niveau

Het programma was niet alleen voor de echte fanatiekelingen. Het draaide ook om de gezelligheid. Deelnemers konden op elk niveau sporten. Van wielrennen tot paarden mennen en van wandelen tot mountainbiken. Daarnaast was er een speciaal kidsprogramma. Ook de directie en familie Ter Steege gaven het goede voorbeeld door deel te nemen de onderdelen volleybal, (hardloop)trail en wielrennen.

Goede Doelen

Aan het evenement verbond Ter Steege een aantal goede doelen, waar eigen medewerkers belangeloos hun bijdrage aanleveren. Een extra stimulans voor de deelnemers om zich in te zetten. Vertegenwoordigers van Schoenendoosactie Open Hof, Stichting De Welle (taallessen voor Oekraïense vluchtelingen) en stichting Het Passion (opvang voor dak- en thuisloze verslaafden) mochten een cheque in ontvangst nemen.

Over Ter Steege

Het bedrijf werd in 1911 opgericht als bouwbedrijf en is sindsdien gegroeid tot een groep van zelfstandig opererende bedrijven, onderverdeeld in de divisies: Bouw Vastgoed, Handel (GAMMA- en Bouwmaat-vestigingen) en Industrie.

Ter Steege is al 111 jaar een echt familiebedrijf. We zien onszelf als een klantgericht, sociaal en maatschappelijk bedrijf en zetten ons daar dan ook volop voor in. Het werkgeluk van onze medewerkers staat voorop.

 

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.