Ter Steege brengt bevrijdingsvuur naar Apeldoorn en Rijssen

Een jaarlijks terugkerend event: de Nationale Bevrijdingsvuurestafette van 4 op 5 mei. In Wageningen komen sporters uit heel Nederland samen om het Bevrijdingsvuur op te halen en te verspreiden door heel het land. Ter Steege brengt dit jaar het vuur via Apeldoorn naar Rijssen.

Op donderdagavond 4 mei stappen zo’n 30 medewerkers van Ter Steege Groep vanuit Rijssen en Apeldoorn in de bus naar Wageningen. Om 00:30 uur start de groep aan een estafetteloop, waar zij om de beurten het bevrijdingsvuur dragen en naar Apeldoorn en Rijssen brengen.

Naadloos

Rieneke Leusink – Ter Steege, HR- en Marketing Manager en een van de kartrekkers van het vitaliteitsprogramma Ter Steege in Beweging, vertelt: “We hebben als werkgever de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers hoog in het vaandel staan. Dit betekent dat we ons focussen op een goede werkomgeving, werkplezier en een gezonde levensstijl. Om daar invulling aan te geven, doen we onder andere regelmatig mee aan sportactiviteiten door heel het land. Zo zijn we ook bij de Bevrijdingsloop gekomen: met elkaar de nacht door sporten om het vuur vanuit Wageningen naar Apeldoorn en Rijssen te brengen. Daarnaast vinden we het ook mooi om zo bij te dragen aan het herdenken en vieren van onze vrijheid. Dit evenement sluit dus naadloos aan bij ons bedrijf.”

De sporters wisselen elkaar af met wandelen, fietsen en hardlopen. Om 4:00 uur bereiken ze  het kantoor van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn, van waar ze hun weg vervolgen richting Rijssen.

Ceremonie

Op 5 mei om 9:00 komt de groep aan op het Europaplein in Rijssen, waar de sporters het bevrijdingsvuur overhandigen aan de Gemeente Rijssen-Holten. Speciaal voor de gelegenheid is er een ceremonie op touw gezet in samenwerking met het herdenkingscomité. De ceremonie is voor iedereen toegankelijk. Rieneke: “Het lijkt ons een hele bijzondere ervaring. We kijken er enorm naar uit!”

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.