Marlies in beweging

Mijn naam is Marlies Kool en ik ben werkzaam bij Reginox als receptioniste/telefoniste sinds 2007.

Van jongs af aan ben ik altijd bezig geweest met sporten. Tot de middelbare school heb ik geturnd en was ik ongeveer 7 uurtjes per week te vinden in de sporthal. Het turnen kon ik niet meer combineren met school en daarom ben ik ermee gestopt.

Enige tijd daarna heb ik niet meer aan sport gedaan (maar fietste wel elke dag, door weer en wind, vanuit Nijverdal naar de school in Holten), dus beweging kreeg ik wel. Om toch weer een sport op te pakken, ben ik daarna bij een atletiekvereniging begonnen met hardlopen. Helaas waren dit maar een paar maandjes, doordat ik last kreeg van mij knie en ik heb daarom daar ook maar afstand van genomen.Dus wederom weer zoeken naar een sport … Totdat ik de vraag kreeg om te starten met “maak kennis met tennis”. Ik had bij voorbaat nooit gedacht dat ik dit zo’n leuk spelletje zou vinden. De eerste 5 lessen werden al snel aangevuld met een nieuwe reeks van 10 nieuwe lessen en daarna nog eens 10 lessen.

Zo kwam het eerste toernooitje in zicht voor beginners, hiervoor had ik mij aangemeld (wat ik enorm spannend vond). En zo volgden er meerdere toernooitjes voorbij waaraan ik deel heb genomen. Op deze manier is er een groepje ontstaan waarmee we wekelijks samen lessen volgen om toch elke keer beetje bij beetje beter te worden. Tot op de dag van vandaag (6 jaar later) trainen we nog altijd gezamenlijk en buiten de lessen om proberen we 1 a 2 keer per week nog individueel te trainen.

De toernooitjes en competities liggen in verband met corona helaas helemaal stil, maar we kunnen niet wachten om dit weer op te pakken. Buiten dat we lekker sportief bezig zijn hebben we veel lol en plezier, wat net zo belangrijk is.

Blijven ontwikkelen met GoodHabitz

Bouwmaat Rijssen in een nieuw jasje geopend

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.