Live at the Smidse

Na Londen, Glasgow en Melbourne staat op donderdag 29 januari 2015 de Nieuw Zeelandse singer-songwriter Thomas Olivier in Nijverdal, En wel in De Smidse!

De Smidse
De Smidse is het centrale hart van de voormalige Koninklijk Stoom Weverij (KSW) aan het Hoge Dijkje in Nijverdal. Een textielfabriek met prachtige historie waar de KSW in 1911 haar productie begon en nu nog steeds geproduceerd wordt door Ten Cate. De Smidse fungeerde met haar machinekamer en ketelhuis uit 1911 als elektriciteitscentrale voor de textielfabriek. In de jaren `60 zijn de stoomketels buiten gebruik geraakt en later gedemonteerd. De Smidse en omliggende fabriekshallen zijn in eigendom van Ter Steege Bouw Vastgoed en nu nog grotendeels in gebruik door Ten Cate. De toekomstige invulling van het terrein is nog onzeker. Zeker is dat het terrein een nieuwe invulling krijgt waarbij de Smidse in ieder geval behouden blijft.

Tijdelijk gebruik
Ter Steege Bouw Vastgoed stelt De Smidse regelmatig beschikbaar voor tijdelijk gebruik. Het tijdelijk in bruikleen geven van de Smidse, dient als impuls voor de nog onzekere toekomst van het gebied. Hiermee voorkomen we in ieder geval verdere achteruitgang van de Smidse. Daarnaast ontstaan mogelijk nieuwe verdienmodellen voor gebiedsontwikkelingen door ruimte te geven aan flexibiliteit en ondernemerschap. Het tijdelijk gebruik heeft altijd een cultureel of maatschappelijk karakter. De afgelopen jaren werden in De Smidse al verschillende tentoonstellingen gegeven en optredens verzorgd. Voorbeelden hiervan zijn een optreden van de Town of Saints als vooraankondiging van het Dauwpop festival en de jaarlijks terugkerende tentoonstelling Eigen Oogst. Het optreden van Thomas Olivier is een initiatief van ZINiN, een culturele organisatie in de gemeente Hellendoorn.

Thomas Olivier
Thomas Olivier heeft naast een absurd gitaartalent, waarmee hij een instrumenteel album in de hitlijsten wist te krijgen en ruim een half miljoen YouTube-views verzamelde, ook een prachtige rauwe stem. Met zijn eerlijke en directe teksten weet Thomas Olivier iedereen stil te krijgen. Het is dan ook niet gek dat hij shows heeft gedaan met grote artiesten waaronder Eric Clapton, Joe Cocker, Xavier Rudd, Counting Crows, Fat Freddy’s Drop, en Tom Jones. Met gebruik van moderne effectpedalen en ‘looping stations’ weet hij in zijn eentje en enorme dynamiek te creëren. Naast het optreden van Thomas Olivier is er een support act welke wordt verzorgd door Eelke Ankersmit en Bram van de Glind van de Ermelose band The Rag Trade. Hun pure muziek drong inmiddels ook door op 3FM: het nummer No More Money werd uitgeroepen tot ‘supermegaturbotophit’ en ze speelden ook live in de studio. Live gaat het ook goed met veel optredens, waaronder op het bekende Grasnapolsky festival in februari.

Voor het optreden van Thomas Olivier zijn nog kaarten beschikbaar en te bestellen via: http://tickets.zinin.com/cgi-bin/bx.pl?prt=TW2010;var=TW2010;c=1;event=tw_uitvsel;a_id=621;u_id=2051

 

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.