Lancering Ikbindr

Onlangs vond de lancering van Ikbindr plaats. Ikbindr geeft de gelegenheid om een leven lang te ontwikkelen en slaat een brug naar een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Ikbindr is een initiatief van Twents Fonds voor Vakmanschap en biedt een scholingscheque tot 5.000,- voor werkenden, ZZP’ers en werkzoekenden uit Twente die zich willen om-, her-, of bijscholen in een vakrichting tot en met MBO niveau 4.

Sander Ligtenberg, Hoofd Uitvoering bij Wildvank Gevelspecialisten maakte er ook gebruik van. Via het Twents Fonds voor Vakmanschap begon Sander aan de opleiding Financiën voor niet-financiële managers. Door deze opleiding krijgt hij meer inzicht in- en kennis van getallen, waardoor hij meer kennis in huis heeft en een andere kijk krijgt op bepaalde onderdelen binnen Wildvank.

Sander is de eerste binnen Ter Steege Groep die via het Fonds start met een opleiding. Omdat Ikbindr ook voor mensen is die werk hebben, werkt het fonds als stimulans voor werknemer en werkgever. Ter Steege Groep draagt via ‘revolving funding’ zelf ook bij aan het Twents fonds voor Vakmanschap. Nadat een van de medewerkers van Ter Steege een opleiding heeft afgerond via Ikbindr, wordt de helft van de vergoeding teruggestort in het Fonds, zodat anderen ook weer een opleiding kunnen volgen.

Foto met dank aan Jaap Eijsker van Solid Focus

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.