Gamma Rijssen ondersteunt duurzaam Repair Café

Gamma Rijssen heeft van harte haar medewerking verleend aan het mogelijk maken van het Repair Café in Rijssen. Bij het Repair Café draait alles om repareren. Naast deskundige hulp is er gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Bezoekers brengen kapotte spullen mee en gaan zelf met hulp aan de slag. Uiteraard kunnen zij ook helpen bij andere reparaties of inspiratie opdoen aan de leestafel.

Het Repair Café repareert  van alles, van kleding tot meubels, elektrische apparaten, serviesgoed, printers, ventilatoren en speelgoed.

Het Repair Café is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Duurzaam Rijssen en de Stadsboerderij in Rijssen.
Zij komen in actie tegen het feit dat in Nederland veel weggegooid wordt. Daarbij gaat het vaak om producten waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas weten veel mensen niet meer hoe ze iets moeten repareren. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelf ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut. Het Repair Café brengt daar verandering in. Mensen die anders misschien aan de kant staan, doen hier weer mee. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden weer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid.

Gamma Rijssen ondersteunt dit mooie initiatief door het gratis beschikbaar stellen van gereedschap.

Elke tweede donderdag in de maand kun je tussen 14.00 en 17.00 uur voor reparaties terecht bij de Stadboerderij aan de Grotestraat 27  in Rijssen.

Voor meer informatie over het Repair Café: http://www.duurzaam-rijssen.nl/repaircafe

 

 

Lees nu: ons Duurzaamheidsverslag 2023!

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.