“De IJzeren Eeuw” over de Bleekerij

Iedere vrijdagavond zenden de NTR en VPRO op NPO 2 ‘De IJzeren Eeuw’ uit. In dertien afleveringen neemt presentator Hans Goedkoop de kijker mee terug naar de 19e eeuw, de eeuw waarin een land tot stand kwam dat wij nog altijd herkennen – het begin van het moderne Nederland.

Op vrijdag 29 mei 2015 ging het programma terug naar Enschede, in die tijd de op één na grootste textielstad van de wereld. Zijn de textielbaronnen van wie Gerrit Jan van Heek de grootste is, uitbuiters of toch weldoeners? En hoe gaan de achterkleinkinderen nu met de erfenis om? In deze aflevering is ook nieuwbouwwijk De Bleekerij veelvuldig in beeld. Ter Steege Bouw Vastgoed kocht de voormalige stoomblekerij in 2000 om de voormalige textielfabriek te transformeren naar de wijk De Bleekerij waar nu plek is om te wonen, werken en recreëren. Het behoud van het aanwezige culturele erfgoed was het uitgangspunt van deze herontwikkeling. Door de gebouwen als erfenis te behouden, blijft een deel van het verhaal waarin Enschede transformeerde van slome boerengemeenschap tot mondiaal handelscentrum zichtbaar. Kijk de aflevering terug via deze link.

Lees nu: ons Duurzaamheidsverslag 2023!

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.