Christian in beweging

Bewegen is belangrijk. Daarom is Ter Steege in Beweging in het leven geroepen. In dit verhaal vertelt collega Christian over zijn beweging. Christian is BIM-coördinator bij Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. Momenteel werkt hij vanuit huis in Zwolle. Om er even uit te zijn, pakt hij regelmatig de fiets.

Van vroeger uit is Christian een volleyballer. Maar sinds de komst van zijn twee zoontjes is hij overgestapt op fietsen: “Volleyballen kostte op een gegeven moment gewoon te veel tijd. Ik trainde een of twee keer in de week en had een dag in de week wedstrijden. Daarnaast was ik ook nog scheidsrechter, dus moest ik vaak ver weg om te fluiten. Ik merkte ook dat ik steeds meer last kreeg van blessures aan m’n rug, knieën en enkels. Toen heb ik de keuze gemaakt om te stoppen en ben ik begonnen met fietsen.”

Grens opzoeken

Via zijn vorige werkgever volgde hij een aantal mountainbike clinics. En dat beviel hem goed. Ondertussen fietst hij regelmatig marathonafstanden: “Ik hou ervan om de grens op te zoeken en de competitie aan te gaan. Daarom doe ik regelmatig mee aan sportievere toertochten zoals bijvoorbeeld de Veldslag om Norg.”

Tekeningen fietsen

Nu Christian weer grotendeels thuiswerkt, is fietsen zijn ontspanning. Na een werkdag pakt Christian graag de fiets om een stuk rond te rijden. De ene keer is het zijn stadsfiets en maakt hij een mooie ronde door Zwolle en de andere keer pakt hij de mountainbike en maakt een rondje in de regio. Christian vertelt: “Toen in de eerste helft van het jaar de scholen sloten, waren de kinderen ook thuis. Ik heb toen een aanhangfiets geleend en ben met mijn zoontje gaan fietsen in Zwolle. Via gps zocht ik allemaal routes uit en door te fietsen maakten we tekeningen van een olifant, hond, papegaai en het Ter Steege logo. Dat was voor mijn zoontje ook super leuk om te doen.”

Plezier

​​​​​​​Door covid zijn veel toertochten afgeblazen, maar als die activiteiten weer door mogen gaan, heeft Christian er nog een aantal op zijn lijstje staan. “Met een groepje waarmee ik veel fiets, wil ik graag de 24 uurs race in Best fietsen. De Bartje 200 in Drenthe wil ik ook graag fietsen. Dat is een marathon wedstrijd van 200 kilometer. Het belangrijkste is dat ik er plezier aan beleef, helemaal nu. De mogelijkheden zijn een stuk beperkter, maar ook zonder toertochten kun je mooie fietstochten maken.”

Blijven ontwikkelen met GoodHabitz

Bouwmaat Rijssen in een nieuw jasje geopend

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.