Blijven ontwikkelen met GoodHabitz

Leren en ontwikkelen is Bouwmaat medewerkers niet onbekend. Wanneer de medewerkers in dienst komen, krijgen ze een functiespecifiek studiepad toegewezen. Ze maken kennis met de organisatie en doen veel vaktechnische kennis en praktijkervaring op. Bijscholing is aan de orde van de dag om het werk op een goede manier uit te kunnen voeren. Vaktechnisch blinken de medewerkers dus uit, maar hoe zit het met hun soft skills? Timemanagement, teamwork en een goede omgang met klanten zijn minstens zo belangrijk. Vandaar dat Ter Steege Handel met ingang van 1 februari 2021 is gestart met het online trainingsprogramma GoodHabitz. Op individueel-, team- en organisatieniveau werken medewerkers aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Door het gecombineerde aanbod van vaktechnische trainingen én de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling investeert Ter Steege Handel in haar medewerkers en blijft hen motiveren, uitdagen en betrekken bij de organisatie. Op deze manier gaan wij samen voor een gezonde en duurzame arbeidsproductiviteit.

​​​​OVER GOODHABITZ

Leren met GoodHabitz is leren op een manier die écht bij je past. Van toffe documentaires tot interessante magazines en van inspirerende experts tot uitdagende opdrachten. Alles mag, niets moet: je leert zoals jij dat wilt! Van mindfulness tot onderhandelen en van persoonlijk leiderschap tot beter slapen en zelfs duurzaam leven.

Ter Steege Bouw Vastgoed op trede 2 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.