2e fase duurzame renovatie woningen Schalkhaar

De pilot voor de renovatie van woningen aan de Timmermansweg in Schalkhaar is afgerond. Na positieve reacties van zowel bewoners als van Woonstichting De Marken, is Ter Steege Bouw Vastgoed B.V. nu bezig met de opname / inventarisatie van de tweede fase van dit project.

Belangrijk hierbij is het overleg met de bewoners: wat zijn de mogelijkheden en hoe gaan we het aanpakken! Daarbij past Ter Steege het bonussysteem ‘Bonus voor Bewoners’ toe. Deze bonus wordt toegekend aan de huurders die actief meewerken aan de renovatie van hun woning. Bewoners kunnen punten verdienen door zelf een aantal werkzaamheden te verrichten. Bijvoorbeeld het leegruimen van de zolder, het afdekken van de trap, het demonteren en herplaatsen van raamstoffering en het schoonmaken na afloop van de werkzaamheden. Het totaal aantal verdiende punten kan worden ingewisseld voor een selectie van energiezuinige producten, zoals een LED buitenlamp, een koelkast of diepvries. Duidelijk een win-winsituatie: Ter Steege kan sneller werken en de bewoners kunnen een leuk extraatje verdienen

In deze tweede fase worden 12 woningen gerenoveerd en verduurzaamd. Dit past goed binnen het Leef!WEL renovatieconcept van Ter Steege. Daarbij wordt steeds uitgegaan van het proces, waarbij de huurder centraal staat. In dit geval is gekozen voor een Labelsprong van D naar A. Verduurzaming van de woningen, energiebesparing voor de huurders en een betaalbare opfrisbeurt voor de buitenkant.

Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen begeleidt de bewoners gedurende het eerste jaar na oplevering met behulp van een energiecoach. Deze energiecoach maakt de bewoners bewust van hun gedrag en energiegebruik en zoekt samen met hen naar verbetering/besparing. Deze energiecoach wordt al ingezet bij de inventarisatie van het huidige verbruik en zal aan de hand van deze input en uitgevoerde technische maatregelen een advies maken voor de bewoners. Daarnaast plaatst Ter Steege ‘slimme meters’ in de gerenoveerde woningen. De energiecoach kan met behulp van deze slimme meters, samen met de bewoners, nog beter de resultaten van de energiebesparing volgen en indien nodig en wenselijk, aanpassen.

De verwachting is dat wij na de bouwvakantie zullen starten met de tweede fase van dit project.

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.