MVO Beleid

Ook in de toekomst willen wij als Ter Steege betrokken blijven bij de maatschappij. Recent zijn er nieuwe MVO doelen vastgesteld tot 2022. Wat willen wij bereiken op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen? En hoe kan jij je steentje bijdragen aan onze doelstellingen?

Wij vinden drie speerpunten belangrijk.

  • Duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers
  • Respect voor het milieu
  • Betrokkenheid bij de maatschappij

Duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers

Gezonde en fitte medewerkers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom hebben we de 100+fit actie bedacht. Ons doel is dat minimaal 70% van onze medewerkers gebruik gaat maken van deze actie en mede daardoor medewerkers fit zijn en lekker in hun vel zitten.

Verder stimuleren we zoveel mogelijk opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Het is belangrijk dat je daarin zelf ook initiatief neemt. Pak de kans om jezelf te ontwikkelen.

Respect voor het milieu

Om ons steentje bij te dragen aan een goed milieu focussen we op minder ongesorteerd afval en minder CO2 uitstoot. De bouwplaatsen zijn een bron van afval. Daar kunnen we nog verbeteren. Ook op kantoor kunnen we een aantal dingen nog beter doen. Het papierverbruik is al met 12% gedaald en met z’n allen kunnen we ervoor zorgen dat we steeds minder uitprinten.

Betrokkenheid bij de maatschappij

Wij waarderen het dat medewerkers zich in hun vrije tijd inzetten voor een goed doel. Met Ter Steege in Beweging blijven we geld inzamelen voor deze goede doelen. Het bedrag dat we hiermee binnenhalen, wordt verdubbeld.

Daarnaast hebben we oog voor mensen die op afstand van de arbeidsmarkt staan. We willen de kansen benutten die er zijn om mensen niet aan de zijlijn te laten staan. We zijn hiervoor al gecertificeerd en proberen daarmee nog een trede extra te pakken.

Wat kan jij doen? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Doe mee aan de 100+fit actie!
  • Grijp je kans om jezelf te ontwikkelen en start met een opleiding of cursus.
  • Sorteer afval zoveel mogelijk en denk bewust na over energie- en papierverbruik.
  • Doe mee met de activiteiten van ‘Ter Steege in beweging’.

Tennisclinic Ter Steege in Beweging

Twentse bedrijven verduurzamen samen de regio: Siers, DVEP Energie en Ter Steege

Thijs in beweging: passie voor fietsen

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.