Zonder water kunnen we niet. Elke cel in ons lichaam bevat water. Dat vocht geeft elke lichaamscel stevigheid, functioneert als transportmiddel. En is nodig om afvalstoffen te verwijderen.

Hoeveel moet je drinken per dag?

Vuistregel vochtinname: Lichaamsgewicht (kg) x 3 / 100 = … liter.

Dus als je 60 kg weegt, is 1,8 liter voldoende. Weeg je 85 kg dan drink je 2,55 liter per dag.

Zo drink je genoeg

Direct na het opstaan glas water

Ontbijt: mok thee, klein glas vruchtensap

Tussendoor: 2 koppen koffie/thee, 1 glas water

Lunch: glas (karne) (soja) melk

Tussendoor: 2 koppen thee/koffie en 1 smoothie

Avondeten: glas water

‘s Avonds: 2 thee of koffie, glas water of glas wijn

Vijf lekkere dranken zonder/ weinig kcal

Water, gewoon uit de kraan, of met iets extra’s, zoals schijfjes fruit, komkommer of munt.

Hiervoor komt de Fresh Fles van Ter Steege in Beweging goed van pas!

Thee, kruidenthee, koffie met mate

Bronwater (met koolzuur)

Groentesap (tomaat, komkommer, paprika)

Bouillon

Een uurtje sporten?

Een glas water voldoet prima om de dorst te lessen. Wie langer dan een uur sport, of behoorlijk fanatiek te keer gaat, kan wel iets meer gebruiken. Een sportdrank dus. Ook die kun je zelf maken!

Een dorstlessende sportdrank bestaat uit een mix van water, suikers en zouten. Je krijgt een goede dorstlesser als je 250 ml vers sinaasappelsap aanlengt met 250 ml water en een snufje zout. Lekker en niet duur!

En naar school?

Een flesje of beker water mee naar school is een goede keus. Water is een van de gezondste dorstlessers, bevat geen calorieën en geen suikers.

Vul deze gewoon met kraanwater: veel voordeliger en daarnaast ook duurzamer dan dranken uit een fles. Vinden je kinderen een beker water maar saai of willen ze toch een beetje meer smaak? Neem weer de Fresh Fles, pimp het water met wat (bevroren) fruit of wat blaadjes munt. Laat de kinderen zelf hun smaak kiezen en zet het drankje een nacht van te voren in de koelkast. Zo kan de fruitsmaak in het water trekken en staat het flesje voor je kinderen alvast klaar!

Rita Vorkink, directiesecretaresse Ter Steege Holding en voedingsdeskundige bij Vita Pura

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.