De kracht van wandelen

Het is 06:00 uur en de wekker loopt af. Even douchen, lekker ontbijten en dan naar het werk. Hopelijk wordt het een rustige dag vandaag, staan er geen gekke dingen gepland. Ik heb nog een paar kleine actiepuntjes open staan die ik vandaag gewoon lekker af kan werken. 06:45 uur: ik spring op de fiets richting Reginox. Lag daar nu glas van een bierflesje op het fietspad waar ik dwars door heen fiets? Of heb ik mij vergist? Tsssss, zowel de voor- als achterband zo lek als een zeef. Nou, dat begint goed vandaag. Ik hou wel van wandelen, maar niet met de fiets aan de hand.

Wat er verder deze dag allemaal is gebeurd? Ik zal jullie er niet mee lastig vallen. Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens van de wet van Murphy gehoord. Dat is mij die dag overkomen. Geheel vermoeid, tot op het bot toe gestrest kom ik om 17:00 uur in huis. Het eten staat al klaar. Ja, we moeten vroeg eten, want vanavond wordt er gewandeld. Op dit moment heb ik er totaal geen zin in.

Het is 20:45 uur. Ik zit lekker op de bank na een heerlijke wandeling van 15 kilometer. Geheel ontspannen deze keer, want dat gebeurt er als je wandelt. Lekker genieten van de natuur, even je verhaal kwijt kunnen aan je medewandelaar wat je die dag allemaal is overkomen. Op een gegeven moment kun je er zelfs om lachen. En tijdens het wandelen heb ik ook nog aan mijn gezondheid gewerkt. Want:

  • 1 uur per dag wandelen verlaagt het risico op obesitas met 50%.
  • 3500 stappen per dag wandelen verlaagt het risico op diabetes met 29%
  • 75 minuten per week stevig wandelen kan je levensduur met bijna 2 jaar verlengen.
  • 4 uur wandelen per week kan het risico op heupfacturen verlagen tot 43%.
  • Wandelen verlaagt het risico op hartaandoeningen drastisch.

Ontzettend eenvoudig, verbazingwekkend effectief en wetenschappelijk bewezen, studie na studie: Elke dag een aantal minuten wandelen kan je gezondheid, lichaam en geest transformeren.

Informatieavond over wandelen

Wil je meer leren over wandelen? Wim organiseert 28 mei een informatieavond over wandelen. Hij vertelt hier meer over training, oefening, kleding en voeding. Met als ultiem doel: het wandelen van de Airborne Mars op 1 september in Oosterbeek (of een andere lange wandeltocht)! Je krijgt tijdens de avond ook volop de kans om zelf vragen te stellen.

Kom in beweging! Dat is de kracht van wandelen.

Wim Nijkamp

Tennisclinic Ter Steege in Beweging

Twentse bedrijven verduurzamen samen de regio: Siers, DVEP Energie en Ter Steege

Thijs in beweging: passie voor fietsen

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.