Willem voor Reginox goede doel

Het is mogelijk dat ze je een keer voorbij zijn gefietst: Willem van den Belt en zijn zoon Klaas Jan.  De twee mannen in Reginox-kleding fietsten in juni samen € 2600,-  bij elkaar voor het goede doel.

Willem is werkzaam bij Reginox en een uitgesproken fietsliefhebber. Klaas Jan, werkzaam bij DAC De Molenhoek, heeft een verstandelijke beperking en kan daardoor niet zelfstandig fietsen. Maar samen hebben ze al talloze trainingsrondjes afgelegd op de tandem.

Dabar

Het geld dat opgehaald wordt tijdens de fietstocht gaat naar Dabar. Dabar zendt jongeren uit om evangelisatiewerk te doen op campings in Nederland. Willem en Klaas Jan dragen Dabar een warm hart toe en besloten daarom om voor dit doel te fietsen.

Grote tochten op de fiets

Willem heeft al een aantal grote tochten gefietst, zoals de Elfstedentocht en de Elfmerentocht. Hij stippelde zelf de Elfkerkentocht uit: “Het leek me logisch om tijdens de route aandacht te vragen voor Dabar. Per slot van rekening doen de jongeren het evangelisatiewerk namens de kerken.”

160 kilometer in 2 dagen

In juni startte de fietstocht vanuit Rijssen via Epe, Wezep en Oldebroek naar Elburg. De tweede dag fietsten ze via Nunspeet richting Harderwijk, Voorthuizen, Nijkerk en Nijkerkerveen en bereikten ze het hoofdkantoor van Dabar in Amersfoort.

“We werden overal bijzonder gastvrij onthaald,” vertelt Willem. “Het was dan moeilijk om weer afscheid te nemen om volgens het tijdschema bij het volgende adres te zijn. In de ene gemeente kregen we soep en broodjes, in een andere gemeente aten we mee bij predikanten. Een hoogtepunt voor Klaas Jan was Wezep, waar hij even op het kerkorgel mocht spelen.”

Doel dik gehaald

Vorig jaar fietsten Willem en Klaas Jan mee met de Toer voor het Goede Doel van de IZB. Deze tocht was 80 kilometer. Willem: “We gokten op €10 per kilometer, dus een opbrengst van € 800 ,-. Onze uiteindelijke opbrengst was € 1400 ,-. De Elfkerkentocht was 160 kilometer lang, een opbrengst van € 1600,-  zou ik al heel mooi gevonden hebben. De teller staat nu op € 2600,- . Prachtig. Het geeft me nu al zin om voor volgend jaar weer iets te bedenken.”

De kans is aanwezig dat je ingehaald wordt door de “Tandemboys”. Geef ze een applaus als ze voorbijkomen!

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.