Ter Steege Bouw Vastgoed en industrieel erfgoed

Ter Steege Bouw Vastgoed richt zich graag op het verbeteren van locaties met een lage dynamiek in steden. Dat vraagt om een langetermijnbenadering en productieve samenwerking met gemeenten, corporaties, omwonenden en andere partijen. Speciale aandacht is er voor de (cultuur-) historische waarde van industrieel erfgoed, waarbij met samenspel van partners, toegevoegde waarde aan de herontwikkeling wordt geboden.

Door oude gebouwen de ruggengraat van de nieuwe ontwikkeling te laten zijn, ontstaat er een (woon)gebied met een onderscheidende identiteit en aangename sfeer. Ter Steege ziet het als een uitdaging met industrieel erfgoed andere woon-/ werkgebieden te maken, nieuwe functies te vinden en de oude gebouwen daar technisch op aan te passen.

Een goed voorbeeld hiervan is het project Almelo-Indië. Het uitgestrekte fabriekscomplex van Koninklijke Ten Cate is een inspiratiebron bij de vernieuwing van deze bijzondere plek en bepaalt de identiteit van de locatie. Het behoud van een aanzienlijk aandeel van de historische gebouwen is een belangrijke drager voor het totale plan, evenals het behoud van bestaand groen en het historisch wegenpatroon. De beeldbepalende watertoren wordt gerenoveerd, karakteristieke booggebouwen en sheddaken worden behouden en krijgen een nieuwe functie.

De andere ontwikkelingsaanpak maakt dit soort projecten erg boeiend en uitdagend voor de medewerkers en het geeft een extra dimensie aan het vak Vastgoedontwikkeling.

Kijk ook op: www.tsbouwvastgoed.nl voor meer projecten met industrieel erfgoed.

Werken bij Ter Steege Groep=
Kansen krijgen en kansen benutten

“Ik werk al 36 jaar bij Ter Steege en heb van dichtbij gezien hoe, samen met het bedrijf, ook de mensen zich ontwikkelen. Er is constant aandacht voor scholing en bijscholing, op elk niveau. Hierdoor staat je eigen ontwikkeling nooit stil en blijft het vakmanschap in de organisatie behouden.”

Geerhard Averesch | Uitvoerder en voorzitter OR van Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen