Twentse Techniek Week 2015

De vraag naar goed technisch personeel wordt steeds groter, terwijl het aanbod steeds kleiner wordt. Steeds minder kinderen kiezen voor een technische opleiding. Om de jeugd toch te enthousiasmeren voor een baan in de techniek organiseren Stichting Zwaluwstaarten in samenwerking met de opleidingscentra Bouwgilde en Remo West Twente in Rijssen de Twentse Techniek Week.

De groep 7-leerlingen van de basisscholen in Rijssen, Holten, Goor en Markelo waren een dagdeel te gast bij deze opleidingscentra. Tijdens het bezoek krijgen de leerlingen een uitdagend en educatief programma gepresenteerd. Tevens maken de leerlingen kennis met de Technobiel, een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen op allerlei manieren bezig zijn met de techniek.

Naast het programma gingen de leerlingen ook dit jaar op school aan de slag met een leuke opdracht. Met deze opdracht worden de kinderen extra gemotiveerd om zelf na te denken over de techniek en hoe het er in de toekomst uitziet. De opdracht voor dit jaar luidde dan ook: Ontwerp een klaslokaal zoals deze er volgens jullie in 2040 uit zal zien. Speciaal voor deze opdracht heeft Stichting Zwaluwstaarten een leskist met materialen en gereedschappen ontwikkeld, waar de kinderen mee aan de slag konden.

De ontwerpen en schaalmodellen van klaslokalen van de toekomst werden vrijdagmiddag gepresenteerd aan een jury. Die koos het klaslokaal van de Banisschool uit Rijssen met onder meer een ecologisch verwarmd zwembad onder het lokaal en een lift op wateraandrijving naar het ‘moestuindak’ als winnend ontwerp.

De winnaars kregen uit handen van wethouder Bert Tijhof van Rijssen-Holten een wisselbeker en een uitje voor de hele klas naar het Militair Museum in Soesterberg.

De organisatie van de Twente Techniek Week kijkt terug op een geslaagd evenement. Dank gaat uit naar alle vrijwilligers die deze week de kinderen hebben geënthousiasmeerd voor de techniek.

De Twentse Techniekweek is een geweldig voorbeeld van een goede samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs, waarin de jeugd geprikkeld en gestimuleerd wordt in hun keuze voor de techniek. Ter Steege draagt als grondlegger voor het opleidingscentrum voor de bouw en opleider pur sang graag haar steentje bij aan dit mooie initiatief.

Werken bij Ter Steege Groep=

Altijd je afspraken nakomen

Werken bij Ter Steege Groep=
Telkens nieuwe uitdagingen aangaan

In mijn functie heb ik raakvlakken met vrijwel alle werkmaatschappijen en disciplines binnen de Ter Steege Groep. Het is onze missie om onze opdrachtgevers en klanten zo goed mogelijk te helpen en van dienst te zijn. We maken onze kernbeloftes betrouwbaar, betrokken en bekwaam echt waar. Het geeft mij een goed gevoel om daar deel van uit te maken.

John Engelman | Vastgoedmanager Ter Steege Holding b.v.