The Ultimate Solarboat Challenge

Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg is trots dat zij het Solarteam van middelbare school
De Nieuwe Veste uit Coevorden samen met andere bedrijven hebben mogen steunen zodat ze een boot konden bouwen om deel te kunnen nemen aan De Young Solar Challenge.

De Young Solar Challenge is een fantastisch project voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar. Het doel is om meer jongeren enthousiast te maken voor techniek en dit doen ze op een leuke en interactieve manier door zelf een zonneboot te bouwen. Op deze manier komen ze niet alleen in contact met techniek, maar ook met innovatie en duurzaamheid. Bovendien spelen onder andere teamwork, tactiek, communicatie, begroten en sponsoring ook een belangrijke rol. Voor sommige jongeren is dit project niet alleen een super ervaring maar vinden ze ook hun roeping in de techniek wereld.

De Young Solar Challenge is een leuke en leerzame manier om jongeren iets mee te geven voor de toekomst en ieder jaar doen meer scholen mee.

Het team uit Coevorden bestond uit 10 leerlingen van het 4e jaar havo/vwo. Die moesten de concurrentie aangaan met 34 andere scholen. Het team wat na alle wedstrijden uiteindelijk het beste heeft gepresteerd wordt Nederlands Kampioen.

In het laatste weekend van mei heeft het team in Akkrum de proloog van de Elfstedentocht gevaren. Hier waren tevens de technische keuring, vaartesten en zwemtesten. Het team nam deel aan een endurance race en een sprintrace. Een storing in de motor en een haperende zekering zorgden er tijdens de endurance race voor dat ze kort stilvielen. Al met al een weekend met, sportief gezien, een matig resultaat, maar waar ze waardevolle informatie hebben opgedaan voor The Ultimate Solarboat Challenge, oftewel de Elfstedentocht.

Het tweede weekend van juni waren de 1e en 2e etappe van de Elfstedentocht. Er was weer een technische keuring en het team vertrok met de boot vanaf de Elfstedenhal in Leeuwarden richting Sloten. Echter gooide het weer roet in het eten en moesten de teams in Woudsend stoppen.

Het 2e weekend (etappe 3, 4 en 5), eind juni, verliep voorspoedig, in de laatste etappe konden ze goed voorin meevaren en werden ze uiteindelijk 2e die dag!

Uiteindelijk bereikten ze een heel mooie 5e plaats in het algemeen klassement. Daar zijn we als sponsor trots op.

Werken bij Ter Steege Groep=

Niet volgend zijn, maar leidend

Werken bij Ter Steege Groep=
Telkens nieuwe uitdagingen aangaan

In mijn functie heb ik raakvlakken met vrijwel alle werkmaatschappijen en disciplines binnen de Ter Steege Groep. Het is onze missie om onze opdrachtgevers en klanten zo goed mogelijk te helpen en van dienst te zijn. We maken onze kernbeloftes betrouwbaar, betrokken en bekwaam echt waar. Het geeft mij een goed gevoel om daar deel van uit te maken.

John Engelman | Vastgoedmanager Ter Steege Holding b.v.