Blijven ontwikkelen met GoodHabitz

Leren en ontwikkelen is Bouwmaat medewerkers niet onbekend. Wanneer de medewerkers in dienst komen, krijgen ze een functiespecifiek studiepad toegewezen. Ze maken kennis met de organisatie en doen veel vaktechnische kennis en praktijkervaring op. Bijscholing is aan de orde van de dag om het werk op een goede manier uit te kunnen voeren. Vaktechnisch blinken de medewerkers dus uit, maar hoe zit het met hun soft skills? Timemanagement, teamwork en een goede omgang met klanten zijn minstens zo belangrijk. Vandaar dat Ter Steege Handel met ingang van 1 februari 2021 is gestart met het online trainingsprogramma GoodHabitz. Op individueel-, team- en organisatieniveau werken medewerkers aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Door het gecombineerde aanbod van vaktechnische trainingen én de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling investeert Ter Steege Handel in haar medewerkers en blijft hen motiveren, uitdagen en betrekken bij de organisatie. Op deze manier gaan wij samen voor een gezonde en duurzame arbeidsproductiviteit.

​​​​OVER GOODHABITZ

Leren met GoodHabitz is leren op een manier die écht bij je past. Van toffe documentaires tot interessante magazines en van inspirerende experts tot uitdagende opdrachten. Alles mag, niets moet: je leert zoals jij dat wilt! Van mindfulness tot onderhandelen en van persoonlijk leiderschap tot beter slapen en zelfs duurzaam leven.

Werken bij Ter Steege Groep=

Ruimte krijgen voor je ontwikkeling

Ter Steege Bouw Vastgoed op trede 2 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Werken bij Ter Steege Groep=
Telkens nieuwe uitdagingen aangaan

In mijn functie heb ik raakvlakken met vrijwel alle werkmaatschappijen en disciplines binnen de Ter Steege Groep. Het is onze missie om onze opdrachtgevers en klanten zo goed mogelijk te helpen en van dienst te zijn. We maken onze kernbeloftes betrouwbaar, betrokken en bekwaam echt waar. Het geeft mij een goed gevoel om daar deel van uit te maken.

John Engelman | Vastgoedmanager Ter Steege Holding b.v.