Aftrap Masterclasses Saxion Hogeschool

Donderdag 10 september jl. is de aftrap gegeven voor een serie van acht Masterclasses voor de bouwgerelateerde opleidingen van Saxion. Ter Steege Bouw Vastgoed biedt samen met drie andere Bouwpartners een aantal actuele thema’s aan, om zodoende studenten nog beter voor te bereiden op de sterk veranderende bedrijfstak.

Tijdens de introductie-masterclass sprak Wim Boomkamp, voorzitter College van Bestuur Saxion, over de betekenis van educatie voor de samenleving. Hij heeft daarbij onder andere aangegeven dat de Smart Industrie een steeds grotere invloed krijgt op de maatschappij en dus ook op de bouwbranche en het onderwijs.

Deze presentatie werd gevolgd door de bouwpartners, die zich door middel van een korte pitch hebben voorgesteld. Daarna heeft Raimond Bartelink, directeur van de academie BBT, aangegeven dat een goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven essentieel is voor de kwaliteit van het onderwijs. De masterclasses hebben absoluut bijgedragen aan de stijging in ranking van de bouwgerelateerde opleidingen.

Deze masterclass werd, onder leiding van Suzan Beuvink, afgesloten met een discussie tussen de studenten en de bouwpartners over de rol die de huidige partijen in de bouwbranche moeten innemen. De thema’s die hierbij centraal stonden waren ‘De klant centraal’, ‘Smart Building’ en ‘Zorg en Vastgoed’.

De boodschap, die de bouwpartners voor de studenten hadden, is kort samen te vatten in de oproep in flexibel gedrag van de nieuwe instroom in de branche. De markt gaat in een snel tempo veranderen. De huidige studenten hebben de kwaliteiten om daarin mee te gaan. Bij het huidige aanname beleid selecteren de bouwbedrijven op passie, naast kennis. De gedrevenheid van de toekomstige medewerker is hierin heel belangrijk.

De masterclasses worden dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De thema’s van de masterclasses worden door de bouwpartners van Saxion verzorgd. Deze gerenommeerde bouw- en vastgoedbedrijven hebben samen met Saxion in een convenant de strategische intentie uitgesproken om elkaar wederzijds te versterken.

Wij als Ter Steege Bouw Vastgoed zijn enthousiast over een geslaagde aftrap en de manier waarop ook de studenten een positieve inbreng hebben. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst!

 

 

Werken bij Ter Steege Groep=

Niet óver maar mét mensen praten

Werken bij Ter Steege Groep=
Telkens nieuwe uitdagingen aangaan

In mijn functie heb ik raakvlakken met vrijwel alle werkmaatschappijen en disciplines binnen de Ter Steege Groep. Het is onze missie om onze opdrachtgevers en klanten zo goed mogelijk te helpen en van dienst te zijn. We maken onze kernbeloftes betrouwbaar, betrokken en bekwaam echt waar. Het geeft mij een goed gevoel om daar deel van uit te maken.

John Engelman | Vastgoedmanager Ter Steege Holding b.v.