WarTrauma Foundation

Rennen in Disneyland Parijs voor WarTrauma Foundation

Een stuk hardlopen door Disneyland Parijs, dat klinkt als een droom! Dit jaar werd de Disney Run voor de tweede keer georganiseerd in Disneyland Parijs. Wouter en Frank Seppenwoolde stelden aan hun vader Wilbert en oom Erik voor om dit jaar mee te doen. Erik en Wilbert waren enthousiast, maar dan wel gekoppeld aan een goed doel. Ter Steege Bouw Vastgoed sponsorde de loop voor WarTrauma Foundation.

De missie van WarTrauma Foundation is het verbeteren van de geestelijke gezondheidszorg en psychosociale ondersteuning voor mensen en gemeenschappen in onderontwikkelde gebieden, die getroffen zijn door een humanitaire crisis. Door de kloof tussen kennis en actie te overbruggen, redt WarTrauma levens en helpt de geestelijke gezondheid en het sociaal welzijn van mensen verbeteren.

WarTrauma Foundation is bijvoorbeeld actief in het leefgebied van de Jedizi in Noord-Irak. In 2014 vielen hier militanten van IS hun leefgebied binnen. Duizenden meisjes en vrouwen werden gevangen genomen. De vrouwen en meisjes die ontsnapt of bevrijd zijn, zijn vaak ernstig getraumatiseerd. WarTrauma Foundation helpt deze vrouwen met therapie om te kunnen gaan met de heftige dingen die gebeurt zijn.

Kijk hier voor meer informatie over WarTrauma Foundation.

Samen met Wouter en Frank zetten Wilbert en Erik een sponsor lijn op voor vrienden en familie, en een sponsor lijn voor bedrijven. De cheque werd in Disneyland symbolisch overhandigt. Wouter en Frank haalden zo ruim €10.000 op voor WarTrauma Foundation!

Lees nu: ons Duurzaamheidsverslag 2023!

Ter Steege stimuleert beweging

Sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal. We voeren dan ook actief beleid om onze mensen sportief te laten bewegen. Dat is gezond voor henzelf en voor onze organisatie: fitte medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter. Directie en management hebben een voorbeeldfunctie en trekken geregeld zelf de sportkleren aan om in beweging te blijven. Via ons programma Ter Steege in Beweging delen we informatie, praktische tips en leuke ideeën over actief bewegen en gezonde voeding.